2de Bierverhaaltje van Mei: Ninja vs. Unicorn Double IPA - Verenigde Staten / Illinois

Ninja vs. Unicorn Double IPA


Nou een keer iets compleet anders een bier die ik nooit gedronken heb en denk dat ook niet snel zal gebeuren, maar het heeft een nogal bizarre en grappige naam. Ninja vs. Unicorn Double IPA van de Pipeworks Brewing Company uit Chicago, Verenigde Staten. Het etiket is ook best grappig en trouwens bizar, dus een goede reden om zulke bieren eens te behandelen. Beejay Oslon and Gerrit Lewis gingen leren brouwen bij de eveneens eigenzinnige De Struise brouwerij uit België. Begonnen hun eigen Pipeworks brouwerij begin dit jaar en hebben al wat eigenzinnige bieren gebrouwen. Al kunnen ze met het brouwen net het hoofd boven het water houden, ondanks verkopen ze de bieren als zoete broodjes in en rond Chicago. 
Het bier is licht troebel en oranje van kleur met een alcoholpercentage van 8,5%. De smaak is grapefruit, passievrucht en andere citrusvruchten en dat maakt dit bier aardig bitter van smaak met een licht fruitig zoetje. Aangezien dat ik wel bittere bieren hou, wordt er bij de Zeelandse brouwerij Emelisse een goeie Double I.P.A. gebrouwen om een idee te geven hoe deze stijl smaakt.
Dan op het onderstaande plaatje zie je weer het Ninja vs. Unicorn Double IPA etiket en drie andere. Dat zijn de andere brouwsels van de nog jonge brouwerij, een korte omschrijving om te beginnen rechtsboven de Pipeworks Jones Dog een Stout van 6,5%. Linksonder Pipeworks End of Days ook een Stout maar dan van 8,2%, en als laatste rechtsonder Pipeworks Smoked Porter zoals het er al staat een Porter met rookmout en is 7% zwaar. Laten we het hopen dat deze bieren eens in Nederland ooit eens te koop zijn. Maar en ik ben er nog niet achter wat nou de betekenis van Ninja vs. Unicorn is, wel grappige naam en etiket.Reacties

  1. Kwoot ;-))
    Laten we het hopen dat deze bieren eens in Nederland ooit eens te koop zijn. Maar en ik ben er nog niet achter wat nou de betekenis van Ninja vs. Unicorn is, wel grappige naam en etiket.

    Anders er gewoon heen gaan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts