2de Bier Verhaal van November: Nimbus Dirty Güera Blonde Ale - Verenigde Staten / Arizona

Nimbus Dirty Güera
Blonde Ale
Terug naar het Amerikaanse Staten thema, na het koude Alaska naar het nogal warmere Arizona. Als 6de staat in grote (8 keer Nederland) zijn de temperatuurverschillen in vergelijking met de lage gelegen gebieden en de hoog gelegen gebieden nogal groot. Van de late herfst tot de vroege lente is gemiddelde temperatuur 16 graden, het schommelt tussen de 4 graden en 24 graden.
Echter van de lente tot de herfst ligt de temperatuur tussen de 32 graden en 49 graden, dat komt door het woestijnklimaat die heerst in de staat Arizona. De hoog gelegen gebieden kan het gerust -40 graden worden en er zijn zelfs ski gebieden. Deze temperaturen houden toeristen en mensen die zich hier vestigen niet tegen, daarom behandel ik in het kort 4 bekende en minder bekende toeristische locaties in Arizona.
1ste: De Grand Canyon door de Colorado rivier flink uitgesleten de afgelopen miljoenen jaren. Men gaat hierheen voor het mooie en overweldigende uitzicht, of fijn raften met een rubber bootje op de Colorado rivier.
2de: Monument Valley ooit 5000 duizend meter hoog, maar de afgelopen miljoenen jaren flink weg geërodeerd. Dit heeft die typische steen- en rots formaties opgeleverd, ook hier is de omgeving overweldig. Deze streek is veelvuldig gebruikt voor Western film en TV series.
        
3de: Barringer Meteor Crater voor diegene van inslagkraters houden. 50.000 jaar geleden sloeg een 50 meter in diameter grote nikkelijzermeteoriet in. De krater is 1300 duizend meter in diameter en 170 meter diep. Zeer populair bij toeristen en ook gebruikt bij films.
                           
4de: Petrified Forest voor degene die van gefossileerde bomen houdt. In het Laat-Trias of ongeveer 225 miljoen jaar geleden barstte waarschijnlijk een vulkaan uit en bedolf een enorm woud onder vulkaanas. Dat was ideaal om deze bomen te fossiliseren en door erosie is dit gebied bezaaid met fossiele boomstammen en boomstronken.

Aangezien ik reisinformatie combineer met een biertip, een dorstlessend bier uit de nogal warme staat Arizona. Brouwerij Nimbus uit Tucson met een apen thema, de brouwer vindt ze leuk en staan op alle etiketten. Ze brouwen alleen bovengistend en het lokale water is van erg hoge kwaliteit.

 Het bier van de titel, Nimbus Dirty Güera Blonde Ale is een ideaal bier voor het warme weer van Arizona. Het Dirty Güera gedeelte van de biernaam wordt uitgesproken als durt’e wet’a en het Güera gedeelte is Mexicaans-Spaanse straattaal voor blanke vrouw. Aangezien dat ze in de VS nogal preuts zijn, is dit etiket door de Amerikaanse preutsheid commissie heen gekomen.
Ondanks het alcoholpercentage van 3,5% is er nogal moeite gedaan om dit bier een volle en interessante smaak te geven. De kleur van deze Golden Ale is helder goudkleurig, het aroma is fleurig en de smaak licht bitter. Er zijn tonen van citrus vruchten en honing. De honing komt van de geafrikaniseerde honingbij of beter bekend als de “killer bee”, die ook voorkomt in Arizona. De “killer bee” is nogal aggresief maar produceert meer honing dan een gewone bij. Dit was een dorstlesser uit Arizona er volgt nog een link en een filmpje. http://www.nimbusbeer.com/


Reacties

Populaire posts