1ste Bier Verhaal van Januari: Hairoun - Saint Vincent en de Grenadines

Hairoun
Een nieuw jaar met die nare druilerige winter, is het tijd om weer eens een bier te behandelen uit het Caribische gebied. Saint Vincent en de Grenadines is de naam van het land. Saint Vincent is het grote eiland op de kaart en is 2 keer zo groot als Texel.
En met de Grenadines worden 32 eilandjes ten zuiden van Saint Vincent bedoeld waar er 9 van bewoond worden en allemaal bij elkaar past het in Terschelling. Het is geen toeristisch land want naburige landen als Barbados en Saint Lucia trekken meer bezoekers. http://bierverhaaltjes.blogspot.nl/2015/02/2de-bier-verhaal-van-februari-piton.html 
Op het eiland Saint Vincent valt de actieve vulkaan La Soufriere op, de krater mag dichtbegroeid zijn maar barst om de 70 á 100 jaar uit. Vooral de uitbarsting 1902 was desastreus voor de oorspronkelijke bewoners het Cariben volk, deze ramp had bijna dit volk weggevaagd waar het Caribische gebied is naar vernoemd. De vulkaan is te bezoeken maar de klim is lastig en de laatste uitbarsting was trouwens in 1979.
Door slaven in 1815 uitgehakte Black Point Tunnel om suiker makkelijker te transporteren op het eiland dat bergachtig is, hier is ook Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl gefilmd. Er zijn trouwens meer locaties gebruikt in dit land om die film maken. Voor degene die van wandelen houdt en in combinatie met een regenwoud, kan de Vermont Nature Trail bewandelen en vooral om de Sint-Vincentamazone (endemische papagaai) tegen te komen.
De hoofdstad Kingstown is de startplaats voor deze bezoekjes en bezit ook een botanische tuin als men het regenwoud te avontuurlijk vind. De stad heeft een haven waar cruiseschepen aanmeren, vol met jachten om ermee naar de eilanden te varen met de naam de Grenadines.
Hier zijn die eilanden met parelwitte stranden en aquamarijn helder water te vinden, best een hoog gehalte Pirates of the Carribean. Heeft men geen duur jacht tot zijn beschikking er varen ook veerboten die kant op.
Brouwerij Saint Vincent uit het plaatsje Camden Park vlakbij de hoofdstad Kingstown bestaat sinds 1985, brouwt er niet alleen bier maar vervaardigt er ook frisdrank en importeur van sterke drank. Het eerder genoemde Carib volk noemde het eiland Hairoun voordat de Europeanen de boel kwamen verzieken, dat is dus de naam van het bier geworden Hairoun.
Dit bier is een helder goudkleurige Lager en de meeste eilanden in het Caribische gebied hebben eigen variant. Het alcoholpercentage is 4,8% en de smaak is zeer licht bitter en het heeft lichte tonen van maïs en karamel.

Dit was een vakantietip met als thema het land genaamd Saint Vincent en de Grenadines. Volgt nog de link, Facebookpagina en een filmpje. http://www.hairounbeer.com/index.php


Reacties

Populaire posts