Bier+Randzaken September (2): Krombacher Pils - Duitsland

Krombacher Pils


Wat extra verhaaltjes omtrent bier en dan speciaal het land waar het Nederlands Elftal tegen uitspeelt, officiële en vriendschappelijk wedstrijden. Geheel grotendeels het voetbal negerend maar wel een reden om iets uit dat land te schrijven, verwacht wel een bier van een grote brouwerij met dit thema. Na de Nations League komen we wederom onze Duitse buren tegen in de kwalificatiewedstrijden om te mogen deelnemen aan het Europese Kampioenschap. Dus laat ik wederom een grote pilsbrouwer nemen om zo de wat grotere Duitse brouwers een kans krijgen om te schitteren in mijn verhalen.


De uit 1803 stammende brouwerij is tegenwoordig de 5de brouwerij van Duitsland. Het bedrijf is te vinden in dorpje Krombach wat bij het stadje Kreuztal hoort, deze plaats is te vinden van het zuiden bondsland Noordrijn-Westfalen. De streek waar de brouwerij staat heet het Siegerland een gebied met glooiende heuvels met bossen. Hier en daar een leuk plaatsje waar men ook wat kastelen kan tegenkomen, de universiteitsstad Siegen zorgt voor wat levendigheid. Ook zijn de waterbronnen in het Siegerland van hoge kwaliteit, waar brouwerij Krombach veel profijt van heeft, ook de omgeving komt terug in hun marketing.


Klein begonnen wegens een oude wet dat alleen restaurants en gasthausen mochten brouwen, Johannes Haas begon het en nakomeling Hermann Haas verkocht de boel in 1896. Otto Eberhardt uit Dortmund nam het over en in 1922 kwam de brouwerij in handen van de familie Schadeberg die het bedrijf flink heeft uitgebreid.


Daar komen we bij het  vlaggenschip de goud heldere kleurige Krombacher Pils aan, het bier heeft een alcoholpercentage van 4,8%. Trouwens zoals vele Duitse Pilseners heeft het etiket een witte achtergrond, verwijst de naam naar de plaats van de brouwerij en het alcoholpercentage is rond de 4,8%. De smaak is licht droog bitter met zeer milde tonen van karamel, het gebruikte water is licht bruisend.


Dit was een toegankelijke bier voor een voetbalavond, de volgende wedstrijd is in Estland. Volgt nog de link, Facebookpagina en een filmpje. https://www.krombacher.de/ https://www.facebook.com/krombacherinternational/?ref=page_internalReacties

Populaire posts