3de Bier Verhaal van Maart: New England 668 Neighbor of the Beast - Verenigde Staten / Connecticut

New England
668 Neighbor of the Beast

Volgende maand brouwerij en voetbalstad thema, nu even maar
een bier met een aparte en grappige naam. Is weer eens tijd voor
en voor dit soort namen moet men toch in de Verenigde Staten zijn.
Ik hou van speciaal bier en hard rock muziek en dit bier combineert het een beetje. Zoals jullie zien is het lettertype van de band Iron maiden gebruikt en een verwijzing naar het nummer 
The Number of the Beast”.Dit nummer verscheen in 1982
en is geschreven door Steve Harris, de bassist van de band. Kreeg de inspiratie na dat hij slecht gedroomd had na het zien van de horrorfilm Omen II. Overigens het getal van het Beest is zeshonderdzesenzestig, lees het boek Openbaring, hoofdstuk
13 vers 17-18 voor verdere Bijbelse informatie en andere profetieën.

Verder met het etiket waarop de buurman van het Beest of Satan staat met een krantje onder zijn arm, in de ochtend tenue zorgelijk staat te kijken hoe zijn halve tuin af fikt. Volgens de tekst op het blik, ja in Amerika plakken ze stickeretiketten op blikken, staat er ruwweg vertaald. “Goede hekken maken goede buren. Tenzij je naast Prins van de Duisternis woont, dan heb je iets meer nodig dan een hek.  Zoals onze Duivels-heerlijke Belgische Golden Ale deze wordt gebrouwen met pils mout, kandijsuiker en Amerikaanse en Duitse hoppen zijn gebruikt. "668" Het zal u helpen dat u naast een gehoefde man uit de onderwereld woont".

Nou dan weten we ook weer waar deze Amerikaanse brouwer de inspiratie vandaan heeft om dit bier te brouwen, namelijk het Belgische Duvel van brouwerij Moortgat. Duvel was de eerste met zware goud blonde brouwsel en dan komen er versie van andere brouwerijen zoals: Lucifer, Satan, Deugniet en zo ook deze 668 Neighbor of the Beast.

 Dit bier wordt gebrouwen bij brouwerij New England uit Woodbridge, Connecticut en deze brouwerij bestaat sinds 1989. Het bier heb ik nog nooit gedronken, dat kan nog komen, maar ik kan via beoordelingen op www.ratebeer.com er wat over vertellen.

De kleur van het bier is troebel oranje en het heeft een alcoholpercentage van 8,5%. De smaak is bitter met tonen van citrus, abrikoos en peper. Het enige verschil met een Belgische Duvel die zijn goudkleurig en deze niet, maar het mag de pret niet drukken. Zo zie je maar weer beter een goede vriend dan een vreemde buur, hier een link en een filmpje.

http://www.facebook.com/pages/New-England-Brewing-Co/58798029455?ref=ts&fref=ts

Reacties

Populaire posts