2de Bier Verhaal van April: Sierra Nevada Bigfoot - Verenigde Staten / Californië

Sierra Nevada Bigfoot

Gerstewijn dit keer of onder de Engelse naam Barley Wine, een bier type van het zwaarste soort en is ontstaan in Engeland. Ze zijn meestal tussen de 8% en 13% in alcoholpercentage zwaar. De naam heeft niks te maken met wijn, is net zo sterk als een wijn, maar het is gemaakt van graan in plaats van druiven of een andere vrucht en is dus een bier. De smaak is verwarmend zoet en licht bitter en dat komt dat restsuikers meer alcohol omzetten zodoende dat de bitterheid in kracht afneemt.


Moet er wel bij gezegd worden de Amerikaanse versies krijgen het voor elkaar om hun Barley Wines wat bitter te laten smaken. De kleur van dit bier is meestal donkerbruin, maar er zijn ook lichtere kleur variaties. De reden voor dit verhaal is dat de Sierra Nevada Bigfoot bovenaan staat in mijn lijst gedronken Barley Wines op www.ratebeer.com http://www.ratebeer.com/user/19221/style/11/.

Brouwerij Sierra Nevada bestaat sinds 1980 en is gevestigd in het stadje Chico, Noord-Californië. Het is de 5de brouwerij van de Verenigde Staten en is nog steeds een microbrouwerij ondanks een productie van 930000 hl. In 1983 brouwde ze voor het eerst de Bigfoot Barleywine Style Ale, ze mogen in Amerika volgens hun wetten bier niet vergelijken met wijn, maar enigszins wel weer als ze “Style Ale” aan de naam toevoegen. Iets typisch Amerikaans maar dat mag de smaak niet drukken.

De naam van het bier is ook goed gekozen, want namelijk waar de brouwerij gelokaliseerd is een gebied waar deze wezens leven. Alleen het dier bestaat officieel niet, maar het wordt vaak genoeg gezien, gehoord, slecht gefotografeerd of gefilmd. Of ze gooien stenen op je woning en laten pootafdrukken achter. Indien het bestaat kan het net als de mens rechtop kan lopen, met een volwassen lengte van 1,80 tot zo'n 3,50 m en een geschat gewicht van 100 tot 450 kg. Bigfoot of ook bekend onder de naam Sasquatch wat wildeman betekent, wordt gezien door heel Noord-Amerika en op deze site is er veel informatie te vinden over dit cryptozoölogisch onderwerp http://www.bfro.net/.Nu het verwarmende bier van de brouwerij uit Bigfoot-land. De kleur van het bier is donker amber neigend naar rood en het alcoholpercentage is 9,6% zwaar. De smaak is fruitig richting de citrusvruchten met tonen van karamel en het einde is zoetbitter, en verwarmend in de mond. Ook kan je gerust dit bier 10 jaar donker wegleggen, daar wordt nog beter van. Lekker biertje na een flinke boswandeling door de immens grote Amerikaanse wouden, waar dit illustere wezen schijnt voor te komen. Zo nu de site van de brouwerij en filmpje over het onderwerp Bigfoot.Reacties

Populaire posts