3de Bier Verhaal van April: River Horse Hop Hazard Pale Ale - Verenigde Staten / New Jersey

River Horse
Hop Hazard Pale Ale
Staat nummer twee waar de naam met “New”begint, de staat New Jersey die door zijn grootte twee belangrijke steden uit andere staten in hun invloedsfeer ligt.
New York City is de ene en Philadelphia de andere en de respectievelijke staten zijn New York en Pennsylvania. New Jersey steden zoals Newark, Jersey City, Paterson, Elizabeth, and Edison zijn vergroeid met New York City, zelfs twee American Football teams spelen hun wedstrijden in New Jersey met de naam New York Giants en New York Jets.
Dan is er in het zuiden de Philadelphia en dat overlapt de steden Camden en de minihoofdstad van de staat New Jersey, Trenton. Dit houd in dat er een soort van rivaliteit tussen noord en zuid van de staat New Jersey bestaat. De staat is 1,8 keer kleiner dan Nederland en er wonen bijna 9 miljoen mensen, dus het is lekker dichtbevolkt.
Van alle 50 staten van Amerika staat New Jersey op de 11de plek qua inwoners en met de oppervlakte staan ze op de 47ste plek. Met de alcoholwetgeving valt het mee behalve in het zuiden zijn er enkele “dry municipalities”, dit zijn plaatsen in een county waar geen alcohol mag verkocht worden. Dit is niet helemaal hetzelfde als een “dry county” zoals eerder vermeld in eerdere verhalen, zie verhaal Alabama. http://bierverhaaltjes.blogspot.nl/2013/09/2de-bier-verhaal-van-september.html
Op naar de brouwerij van het verhaal River Horse uit het stadje Ewing Township wat vlakbij de hoofdstad Trenton van New Jersey ligt. Grappig Trenton word bij groot Philadelphia gerekent en Ewing Township bij de uitlopers van New York City. De nijlpaard in het logo slaat op het Engelse woord voor een nijlpaard, hippopotamus en dat komt weer uit het Oudgrieks wat weer rivierpaard betekent. Nijlpaarden waren ooit heilig bij de oude Egyptenaren, diezelfde Egyptenaren hielden erg van bier dat zelfs als loon werd uitbetaald. Die Egyptenaren schenen ook te experimenteren met ingrediënten in het bier, zo dus ook de mensen bij brouwerij River Horse.
Hop Hazard Pale Ale is een zoals de naam het al zegt van het biertype Pale Ale en dan de Amerikaanse tak. De originele is fruitiger van smaak en de Amerikaanse hoppiger en dus bitterder. Hop Hazard Pale Ale heeft een alcoholpercentage van 6,5% en de kleur van bier is troebel oranje. De smaak is droog bitter met tonen van citrus, karamel en een weem van dennenbos.
Dit was New Jersey met zijn brouwerij, er volgt nog de link, Facebookpagina en een filmpje. http://www.riverhorse.com/

Reacties

Populaire posts