3de Bier Verhaal van Oktober: Naparbier Zombreaker - Spanje

Naparbier Zombreaker


Dit keer weer iets vaags en iets wat tegenwoordig “in” schijnt te zijn, Zombies de ondoden wezens die meer ondoden creëren in films en videogames. Geproefd op het onlangs gehouden Boreft Beer Festival te Bodegraven, bestaat pas 4 jaar maar nu al goed bezocht mede de speciale en extreme bieren.Alleen het beoordelen van het bier op de site van www.ratebeer.com had wat problemen, want het stond niet in het programmaboekje. Dus schreef ik de naam van het bier op Zombier, maar dat was de naam van een Spaanse online bierwinkel.


Het heet Zombreaker en is speciaal voor de winkel gebrouwen door brouwerij Naparbier. Het etiket ziet er ook lekker vaag uit, Zombiegroen van kleur met een intviskop op de voorgrond en visgraten erachter.


Dus het leek me leuk om dit bier te behandelen, wat ook weer eens uit Spanje komt en om precies te zijn uit Pamplona. Pamplona ligt in het noorden van Spanje in de regio Navarra, en is bekend van het stierenrennen waar mannen proberen stieren voor te blijven om niet op de horens te worden geregen.Speciaalbier in Spanje is vooral erg snel gegroeid in Catalonië, maar in andere delen van dit land komen er kleine brouwerijtjes bij. Zodoende komen er ook wat speciaalbier winkels erbij, en ook online zoals die van Zombier uit het zonnige Torremolinos gelegen in de Costa del Sol.


Maar we blijven even in het noorden van Spanje want Naparbier bestaat, als ik het Spaans goed begrijpt, sinds 2005. Ze brouwen voornamelijk “Duits” de Pilsener en Dunkel bierstijlen en ook wat spannends zoals een I.P.A. Nou het speciaal voor Zombier gebrouwen bier Zombreaker, is een bier in de Double I.P.A. stijl en is 8,5% zwaar. De kleur is oranje/amber, de smaak is fruitig en meer de kant van citrusvruchten, de eindsmaak is uitvloeiend bitter van smaak maar op de vriendelijke manier. Dit verhaal is mogelijk gemaakt door het zien van een vaag etiket en zal in de toekomst op deze blog nog weleens voorkomen, en hier 2 links in het Spaans en een fimpje ook in het Spaans. http://www.naparbier.com/
                 http://zombier.es/


 

Reacties

Populaire posts