1ste Bier Verhaal van Oktober: Amager The Sinner Series: Gluttony - Denemarken

Amager
The Sinner Series: Gluttony

Bier en zondes kunnen goed samen als je niet oppast, dus wees verantwoordelijk en eindig niet als deze zeven zondes. Deze Deense brouwer Amager brouwt zeven verschillende bieren met als thema zonde.


De brouwerij is vernoemd naar het eiland Amager, enkele buitenwijken van Kopenhagen strekken zich uit over dit eiland en het vliegveld van Kopenhagen. Maar de brouwerij is te vinden in de gemeente Tårnby ook op hetzelfde eiland Amager en ze brouwen sinds 2006.


Op naar die menselijke zondes met een uitleg wat ze zijn en hoe ze bij Amager erop komen. Als eerste de titel van het verhaal uit de Sinner Series.


1: Gulzigheid slaat op het overmatig of extravagantie van het verorberen van voedsel, doorspoelen van drank en ook het vergaren van rijkdom. Met het brouwen van Gluttony geldt ongeveer het zelfde met gebruik van hop, heel veel meer hop op het zondige af. Gluttony is een Double India Pale Ale en bij deze bieren gebruikt men vaak veel hop. Het alcoholpercentage is 9,4% en de kleur is troebel blond. De smaak is droog bitter met tonen van citrus, tropisch fruit, karamel en aroma van een naaldwoud.



2: Hoogmoed is van alle zondes het ergste en alle zondes vloeien eruit voort. Het wekt het verlangen op om belangrijker en aantrekkelijker dan anderen te zijn, trots leidt tot ijdelheid en zelfreflectie is dan totaal vreemd bij die persoon. Bij Amager zijn ze trots op hun Imperial Stout brouwsels en de Pride zal weleens in eigen opinie de beste uit de reeks zijn. Het bier is pikzwart van kleur met een alcoholpercentage van 10%. De smaak is lang droog bitter met tonen van geroosterd mout, chocolade en gemalen koffiebonen.



3: Jaloezie is het hebben willen hebben wat anderen hebben, dat tegen elke kost te verwerven, als het doel bereikt is zal mogelijk de jaloezie weder terugkeren met iets anders. Bij Amager waren ze een beetje jaloers op de India Pale Ale’s van de Amerikaanse Westkust, dat wilden ze ook kunnen brouwen voordat ze begonnen met de brouwerij. Die Westkust India Pale Ale’s zijn de “standaard” en met Amager’s Envy is een goede variant goed gelukt. Het bier heeft een licht troebel oranje kleurtje en het alcoholpercentage is 6,5%. De smaak is aardig droog bitter met tonen van citrus, perzik, abrikoos en wat witte peper.



4: Wraak komt na razernij om iemand te bestraffen die iemand kwaad tegen heeft je gedaan, bestraffing is in die iemands ogen een manier om terug te pakken. Men had niet verwacht dat Amager een Saison kon brouwen, nou dat hebben de criticasters geweten. Wrath is gelagerd in een houten vat waarbij extra Pinot Noir druiven zijn toegevoegd. Het bier heeft een alcoholpercentage van 6,5% en het heeft een troebel oranje kleur. De smaak is droog bitter met tonen van kruiden, witte peper, citrus en een beetje rode druif.



5: Luiheid is een gebrek aan dingen uitvoeren die men eigenlijk moet doen maar het keer op keer uitstelt, mislukking van eigen falen. De brouwers zijn ook wel eens lui en dan brouwen ze een simpelere American Pale Ale maar net zo smakelijk als een India Pale Ale. Sloth heeft een alcoholpercentage van 6% en de kleur is licht troebel goud. De smaak is droog bitter van smaak met tonen van citrus, mango en passiefruit.



6: Lust is een intens en ongecontroleerd verlangen naar seksuele behoeften, dit kan leiden tot overspel, verkrachting, bestialiteit en andere immorele seksuele handelingen. Lust heeft men gebrouwen met diverse afrodisiaca zoals spaanse vlieg, oesters, herten penissen in poedervorm of liegen ze een beetje bij Amager. Donker bruin van kleur en een fijne alcoholpercentage van 9,2%. Zoet bitter van smaak met tonen van vijgen, dadels, gedroogd fruit, karamel en een beetje kaneel.



7: Hebzucht is het hamsteren van geld, goederen en materialen. Een buitensporige verlangen om iets te verwerven of te willen bezitten meer dan één behoeften, met name met betrekking tot materiële welvaart. Als idee voor Greed dacht men om een bier te brouwen met minimale ingrediënten en om deze te verkopen tegen een hoge prijs, hebzucht ten top. Het is een Duitse Landbier en deze staan bekend om bescheiden hoppigheid. Het bier is 4,5% en heeft een troebel blonde kleur. Zacht bitter van smaak met lichte tonen van citrus.

                                         


Dit waren de zeven zondes, zo af en toe een beetje zondigen moet kunnen maar geef niet in tegen je zondes. Volgt nog de link (in het Deens), Facebookpagina en een filmpje.






Reacties

Populaire posts