Bier+Randzaken Augustus (4): Flying Fox Penina O Le Vasa Amber Ale - Amerikaans Samoa

Flying Fox 
Penina O Le Vasa Amber Ale


Het allerlaatste deelgebied van de Verenigde Staten en deze mag ook niet stemmen voor het Congress en de president, Amerikaans-Samoa het oostelijke gedeelte van de Samoa eilanden. 


De ander westelijk gelegen is een onafhankelijk land genaamd Samoa en hier is de link naar een bier verhaal erover http://bierverhaaltjes.blogspot.nl/2014/01/1ste-bier-verhaal-van-januari-vailima.html. In 1899 verdeelde het Duitse Keizerrijk en de Verenigde Staten de Samoa eilanden, Amerika nam de kleinere eilanden want er was een goede natuurlijke haven en een ideale stop om weer kolen in te slaan voor een verdere reis. 


Tegenwoordig is toerisme het belangrijkst en het inblikken van tonijn de belangrijkste vorm van inkomsten. Het is met het vliegtuig ongeveer in 1 dag en 12 uur te bereiken en men komt aan op het hoofdeiland Tutuila waar de hoofdstad met uitstekende haven Pago Pago te vinden is. Op dit eiland zijn mooie strandjes te vinden, een regenwoud om door heen te wandelen en kan ook in de zee terecht om tropische vissen te spotten. 


De eilandjes Ofu en Olosega verbonden door een brug is ook de moeite waard om te bezoeken. Op Ofu zijn er weinig inwoners (289 inw.) en een 6 kilometer lang prachtig strand, een koraalrif vol met mensvriendelijke haaien en andere tropische vissen. Op Olosega (216 inw.) heeft meer klim en wandel mogelijkheden. 


Het laatste noemenswaardig eiland is Ta‘ū (790 inw.) erg afgelegen en dunbevolkt met een actieve vulkaan en de nodige natuurschoon. 


Op al die eilanden komt de vleerhond voor en dit is een groter soort vleermuis die fruit eet en geen echolocatie nodig heeft, dus gebruikt zijn gezichtsvermogen en neus. De lokale bevolking geloven dat de vleerhond hun beschermer is van het woud en de bewoners ervan, in het Samoaans heten ze pe'a vao en het Engels heten ze flying fox. 


De enigste brouwcafé van Amerikaans Samoa is er naar vernoemd en bestaat sinds 2016 en is op het eiland Tutuila in het dorpje Pava’ia’i. Opgericht met een terugkerend thema, beter en lekkerder bier brouwen in de regio. 


Er worden twee bieren gebrouwen en er is nog niets bekends over, wel twee namen Masina Hefe een Wheat Ale en Penina O Le Vasa Amber Ale een Irish Red. 


Dit was de Amerikaanse Staten serie met als bonus de Amerikaanse Territoriums met hun (groeiende) bier cultuur, zal wel in de toekomst iets met Amerika blijven doen. Volgt nog de link, Facebookpagina en een filmpje. http://flyingfoxbeer.wixsite.com/home


Reacties

Populaire posts