2de Bier Verhaal van Juli: The Duck-Rabbit Schwarzbier - Verenigde Staten / North Carolina

The Duck-Rabbit Schwarzbier
North Carolina een staat aan de oostkust van de Verenigde Staten, deze staat hoort bij “The South”.
In het westen van de staat kan men de hoogste top vinden ten westen van de Mississippi, Mount Mitchell (2037 mtr.) in het Appalachengebergte vroeger een behoorlijke naar gebergte om doorheen te reizen. En naar het oosten word het vlakker en vlakker om bij de Atlantische Oceaan aan te komen en hier heet het gebied de Outer Banks.
Dit gebied is een waddengebied net zoals in Nederland, alleen hier zijn er geen dijken en terpen dus loopt elke dag het gebied onderwater. De wat hogere eilanden zijn geschikt voor vakantiehuisjes en de overige zijn geschikt voor de natuur. Het klimaat is er wel warmer dan de Nederlandse wadden, ook moet men er op orkanen rekenen eens in de zoveel tijd. Op een van die eilanden genaamd Roanoke, probeerden de Engelsen in 1584 een kolonie op te zetten. Toen de kolonisten werden afgezet kwam er een jaar later een schip om te controleren hoe het ging, de kolonisten waren allemaal omgekomen door een aanval van de lokale bevolking. 1587 begon poging nummer twee en deze keer verdwenen alle kolonisten, bij terugkeer drie jaar later kwam een vloot met voorraden achter de verdwijning. Wat er met die kolonisten is gebeurt zijn er een paar theorieën zoals weer iedereen uitgemoord, opgegaan in een indianenstam of gewoon weggetrokken naar een beter gebied.
In 1903 werd er voor het gevlogen door de gebroeders Wright in de Outer Banks, het eerste vliegtuig ter wereld was een feit. North Carolina heeft 9,6 miljoen inwoners en het is 3,2 keer groter dan Nederland.
Op bier gebied besluit een professor filosofie met als hobby bier brouwen te stoppen met zijn werk, om ervaring op te doen  als brouwer bij drie verschillende brouwerijen tot de tijd daar was om voor zichzelf te beginnen. Paul Philippon begon in 2004 zijn eigen brouwerij The Duck-Rabbit Craft Brewery in het dorpje Farmville vlakbij de Outer Banks.


De naam slaat op zijn verleden als professor filosofie, waar men kan filosoferen over het plaatje is het een eend of een konijn.
Er word bij Duck-Rabbit alleen donker bier gebrouwen van amber tot pikzwart, er word niet voor niets deze slogan gebruikt “The Dark Beer Specialist”. Één van die bieren die ik heb gedronken is hun Schwarzbier, tevens een de naam voor een ondergistende bierstijl familie van de Pilseners.
Oorspronkelijk komt deze stijl uit Oost-Duitsland, om meer precies te zijn rond Thüringen en Saksen. De kleur zwart komt door het gebruik van geroosterd mout en het alcoholpercentage is rond 5%, beetje hetzelfde als een Stout maar die zijn bovengistend. De Duck-Rabbit Schwarzbier heeft een alcoholpercentage van 5,8% en de kleur is pikzwart. De smaak is licht droog bitter met tonen van geroosterd mout, koffie en een beetje chocolade.
Dit was North Carolina volgt nog de link, Facebookpagina en een filmpje. http://www.duckrabbitbrewery.com/


Reacties

Populaire posts