2de Bier Verhaal van Januari: DC Brau On the Wings of Armageddon - Verenigde Staten / District of Columbia

DC Brau
On the Wings 
of Armageddon
Na al die 50 Amerikaanse staten blijft het District of Columbia over, dit is beter bekend als de hoofdstad van de Verenigde Staten genaamd Washington. Speciaal gesticht voor dit doel zodat geen staat er invloed kon op uitoefenen, na de onafhankelijkheidsverklaring werd New York City in 1785 de eerste hoofdstad van het land.
Vijf jaar verhuisde de boel naar Philadelphia als tijdelijke hoofdstad, want Washington D.C. werd gebouwd. De Zuidelijke Staten vonden dat de hoofdstad New York te noordelijk lag, de staten Maryland en Virginia waren bereid een stuk land af te staan voor de toekomstige hoofdstad. De vorm van het District of Columbia was oorspronkelijk een ruit, het verkregen gebied van Virginia stemden voor terugkeer naar die staat. Dit was wegens het voorgenomen afschaffen van de slavernij in het District of Columbia, puur economische maar walgelijke redenen voor die tijd.
Het gebied ging in 1847 terug naar Virginia en de slavernij werd afgeschaft in 1850 in Washington D.C. Een beetje ironisch is ook het feit dat de inwoners van de stad niet mogen stemmen voor de leden van het Congres, de reden dat Amerika na een bloedige strijd onafhankelijk werd dat ze geen inspraak hadden in het parlement in Londen. De stad heeft meer inwoners dan de staten Vermont en Wyoming maar hebben geen stem in het Congres die de federale wetten bepalen, al zijn er plannen om van het District of Columbia een staat te maken.
De bedoeling was dat er geen mensen kwamen wonen in dit gebied, het probleem was dus al voorzien. Washington D.C. heeft ongeveer 681 duizend inwoners en het is in oppervlakte iets kleiner dan de gemeente Haarlemmermeer. De stad heeft 12 brouwerijen en ik behandel de oudste brouwerij van het hoofdstedelijk gebied, DC Brau bestaat sinds 2009. Al heeft men in D.C. geen fluit in te brengen in landelijke wetten maar wel in stadswetten, lange tijd mocht men geen proeflokalen openen bij een brouwerij maar met een flinke politieke strijd is dat gelukt. En hun bieren zijn politiek geïnspireerd en zal er 4 behandelen.
1: The Citizen betekent de burger en deze burgers verkregen het recht in 1963 om de president te mogen verkiezen, misschien komt dat Congres nog wel. Ook geïnspireerd is het bier door Belgische Trappist- en Abdijbieren, het zit tussen een Belgisch Blondbier en een Westmalle Tripel in. Het heeft een alcoholpercentage van 7% en een troebel oranje kleur. De smaak is zoet bitter met tonen van sinaasappel, banaan, mango en perzik.

2: The Public betekent het publiek en die willen dat D.C. een staat wordt en ze hebben al een naam voor die staat, New Columbia is voorgesteld. Ook wil het publiek een stem in het Congres, Taxation Without Representation Het bier een American Pale Ale en heeft een alcoholpercentage van 6% en licht troebel amber kleur. Mild droog bitter van smaak met tonen van citrus en een beetje karamel.
3: The Corruption betekent corruptie en een beetje natie heeft wel een periode meegemaakt waar dit duidelijk zichtbaar was. Bijvoorbeeld in 1824 wilde Henry Clay de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden niet dat Andrew Jackson president kon worden. Die verkiezingen van 1824 deed hij ook aan mee en de teller stond gelijk, Andrew Jackson en John Quincy Adams en één van die twee moesten het worden. Als hij minister van Buitenlandse Zaken kon worden zou hij wel Adams steunen, zo geschiedde het dit corrupte dealtje. Helder oranje van kleur is deze India Pale Ale met een alcoholpercentage van 6,5%. De smaak is redelijk droog bitter, met tonen van citrus, karamel en een beetje harsig.
4: On the Wings of Armageddon is een mooie biernaam en geïnspireerd door het einde van de Mayakalender in 2012, het einde van de wereld kwam er niet. Aangezien Washington D.C. de plaats is waar de machtigste man zijn werk verricht, moet men het maar net er weer mee treffen of het wat is wereldwijd. Dat is een gevalletje mee vliegen op de vleugels van Armageddon. Het bier is een Double India Pale Ale met een stevige alcoholpercentage 9,2%, met een heldere oranje kleur. De smaak is heftig zoet in het begin en daarna lang droog bitter. Het heeft tonen van karamel, citrus en den.
Dit was het District of Columbia maar er zijn nog drie overzeese Amerikaanse bezittingen, de Amerikaanse Maagdeneilanden, Puerto Rico en Guam en deze hebben alle minstens één brouwerij. Dus ergens volgende maand een verhaal over de Amerikaanse Maagdeneilanden, maar nu nog een link en een filmpje. http://www.dcbrau.com/
Reacties

Populaire posts