Bier+Randzaken = Bermuda 64° WEST - Bermuda

 

Bermuda 

64° WEST


Na Dominica gaan we naar het volgende eiland, Bermuda een Brits overzees gebiedsdeel. Dit is de oudste kolonie van Groot-Brittannië wat sinds 1609 en het laatste overblijfsel van Brits Noord-Amerika. Eigenlijk bestaat het gebied uit 181 eilanden maar vijf eilanden zijn verbonden met bruggen, dat beschouwen ze als één eiland wat ze Bermuda noemen. Bermuda heeft een oppervlakte van 53 km² en is iets kleiner dan het land San Marino. Het ligt zo'n 1.030 kilometer van de dichtstbijzijnde vasteland en dat is Kaap Hetteras in de staat North Carolina. Bermuda heeft ongeveer 63 duizend inwoners en de hoofdstad is Hamilton. Maar ooit was het plaatsje Saint George's de hoofdstad en is de oudste nederzetting van de Britten in de nieuwe wereld sinds 1612.


Bermuda staat bekend om de drie B's en dat zijn belastingparadijs, Bermuda shorts en de Bermuda Driehoek. De Bermudezen hebben één van de hoogste inkomens ter wereld maar omdat bijna alles ingevoerd moet worden is alles ook duur, dus valt dat dan weer weg. Bermuda heeft wel belastingen op loon, grond en invoer maar het stempel belastingparadijs heeft te maken met volgende. Om geen belasting te betalen over inkomsten, vermogenswinsten en winstbelasting. Moet het bedrijf Bermudees zijn of 60% eigendom van Bermudezen en de bestuurders moeten Bermudees zijn. Dus qua belastingparadijs valt het nog al mee en is het best moeilijk om van het eiland te profiteren. 


Bermuda Shorts de tweede B is ontstaan in 1914 op dit eiland waar het klimaat zich leent om een korte broek te dragen. Het is eigenlijk een nette broek in korte broek vorm die men daar ook draagt met een blazer, overhemd en stropdas. Britse militairen begonnen dit te dragen in een heet klimaat en op Bermuda dragen mannen het naar kantoor en dergelijke. Daar horen ook kniesokken bij maar die korte broek ziet men tegenwoordig overal en wordt door beide geslachten gedragen. In ieder geval komen ze in alle kleuren voor. 


De Bermuda Driehoek is de laatste en erg mysterieus. Wie een lijn trekt tussen Bermuda. Miami en Puerto Rico krijgt men een driehoek. Over de eeuwen zijn hier de nodige schepen en vliegtuigen verdwenen door verschillende oorzaken. Orkanen komen hier voor en dat is een makkelijk verklaring. Ontdekt is dat het magnetisch veld van de Aarde hier vreemd gedraagt en dat kompassen de verkeerde kant opwijzen. Schepen kunnen hierdoor een verkeerde route volgen en misschien scheepbreuk leiden. Vliegtuigen kunnen de verkeerde kant opvliegen en langzaam zal de tank leeg raken met alle gevolgen van dien. In ieder geval is het vreemd en levert goede verhalen op.


In ieder geval komen toeristen hier voor de vele prachtige roze zandstranden en om het eiland heen kan men duiken en het koraalrif aanschouwen. Men kan er ook wandelen langs de vele forten gebouwd nadat de Verenigde Staten onafhankelijk werden. Ook zijn er restanten van een spoorlijn te zien waar men langs kan wandelen. De munteenheid is de Bermuda Dollar die dezelfde waarde heeft als de Amerikaanse Dollar en met die munteenheid kan men ook mee betalen.


Het is er een beetje duur op Bermuda door de eerder genoemde importbelasting moet men slim wezen en uitvogelen waar de Bermudezen hun spullen kopen, want daar is het goedkoper. De hoofdstad Hamilton heeft een winkelstraat en ook in Saint George's kan men er shoppen. Trouwens in die twee plaatsen valt het meest te beleven. Wie uit eten gaat let op hoe dichterbij de plekken waar cruiseschepen aanmeren hoe duurder het eten. Bermuda voelt aan als een Caribisch eiland al ligt het er ver vandaan in de Atlantische Oceaan en ook is het de plek waar de Amerikaans cultuur samenkomt met de Britse.


Op dit moment zijn er drie brouwerijen op Bermuda en ze bestaan nog niet zolang. Er was een vierde en dat was North Rock Brewing in Smith's Parish wat heeft bestaan van 2000 tot 2010. Dus dat was de oudste brouwerij en gaan we verder met de huidige oudste.


Dockyard Brewing Company (2010) is te vinden nabij de Royal Naval Dockyard vrij vertaald de "koninklijke marinewerf". De brouwerij is onderdeel van de Frog en Onion Pub geopend in 1992 en gevestigd in de voormalige kuiperij van de marine. Men kan alleen in deze pub en een paar andere Dockyard beer van tap drinken. Als ik het goed heb kan men een fles afvullen om mee naar hus te nemen. Dockyard Trunk Island Pale Ale is het meest gedronken bier van ze dus daar heb ik het volgende over gevonden. Het bier heeft een alcoholpercentage van 5,8% en de kleur is troebel oranje. De smaak van deze Pale Ale is droog bitter met tonen van karamel, grapefruit en hars. Link naar Dockyard Brewing CompanyOn De Rock Craft Brewery (2018) geschreven in Bermudees dialect voor degene die afvragen of het geen schrijffout is. Bermuda ligt op een ingestorte vulkaan en daarom heen koraal gegroeid wat men de "Rock" noemt. Opgericht door twee vrienden die van hun hobby hun werk hebben gemaakt en de brouwerij is te vinden in Hamilton. Bieren van deze brouwerij is alleen drinken van tap en te vinden in restaurants en cafés op Bermuda plus af te vullen op fles om mee te nemen. On De Rock IPA heeft een helder gouden kleur en alcoholpercentage is 6,8%. De smaak is droog met tonen van karamel, citrusvruchten, den en hars. Link naar On De Rock Craft Brewery Bermuda Craft Brewing (2020) te vinden in North Shore Village en deze pakt het wat industriëler aan met als voorbeeld de Amerikaanse craftbeer scene. Twee vrienden grepen hun kans dat er nog wel wat ruimte is voor een extra brouwerij op het eiland. Met (financiële) hulp van familie, vrienden en investeerders konden ze hun droom waarmaken. Ze brouwen hun bier van opgevangen regenwater want grondwater is er nagenoeg niet en zeewater ontzilten is te duur voor nu. Wel vullen als enigste hun bieren af op blik wat het makkelijker maakt om er thuis van te genieten. Ook hebben ze bij de brouwerij een proeflokaal. Bermuda 64° WEST en die biernaam heeft te maken met de ligging van het Britse overzeese gebiedsdeel op de globe. Het bier is een India Pale Ale met een alcoholpercentage van 5% en de kleur is helder amber. De smaak is licht droog bitter met tonen van karamel en citrusvruchten. Link naar Bermuda Craft Brewing


Zo hebben we een idee wat er valt te beleven op biergebied op dit eiland en wat er te doen is, volgt als er nog een filmpje.Reacties

Populaire posts