3de Bierverhaal van Juli: Corrézienne La Triple - Frankrijk


Corrézienne La Triple
Vorig jaar door oom Aad op het idee gebracht, om bier en de Tour de France aan elkaar te koppelen.(verhaal vorig jaar http://biertip.hyves.nl/blog/45647729/3de_Biertip_van_Juli/2Vi0/ ) Nou de verhaaltjes verschijnen om de 10 dagen en dit 3de verhaal verschijnt op de 20ste dag van de maand. Dus een verhaal over de brouwerijen en bieren in het Franse departement van de finishplaats van vandaag, de naam van het departement is Corrèze.

Dit gebied ligt midden in Frankrijk en ze finishen tijdens de 18de etappen in de grootste stad van Corrèze, Brive-la-Gaillarde. In deze plaats is 8 keer gestart en 5 keer gefinisht, met dit jaar een 6de finish.  

Voor een lokale brouwerij in Brive-la-Gaillarde moet je niet wezen, tot 2008 werd er gebrouwen. Aan de andere kant van het departement noordoostelijk 120 km. verder vindt men brouwerij du Bougnat waar 4 bieren worden gebrouwen. (www.lebougnat.com)

1: Le Bougnat Blonde de Garde 6,5% (Biére de Garde)
2: Le Bougnat Blonde a la Gentiane d'Auvergne 5% (bier met likuur)
3: Le Bougnat Blanche a la Pomme du Limousin 4,5% (witbier met appels)
4: Le Bougnat Triple 8% (een tripelbier)Volgende brouwerij namelijk du Causse 18 km. zuidwestelijk van Brive-la-Gaillarde waar ook 4 bieren wordt gebrouwen. (www.brasserieducausse.com)

1: Le Loup Blanc Du Causse 5% (witbier)
2: La Caselle du Diable 5% (blond bier)
3: L’Ondine D’Oray 6,5% (roodkleurig bier)
4: Le Brun Pourfendeur 6% (dubbel)


En als laatste brouwerij Correzienne en deze is 32 km. zuidoostelijk verwijderd van Brive-la-Gaillarde.
(www.brasserie-correzienne.com) En hier brouwen ze nogal veel verschillende bieren, waarvan ik ooit een bier van heeft gedronken.

1: Dordogne Valley 8,5% (Double IPA)
2: Floréal 6% (Fruitig donker bier)
3: Hophophop 6,5% (American Pale Ale)
4: L’Ambree 5% (Amber)
5: La Blanche 4,5% (Witbier)
6: La Chaleureuse 8% (Dubbel)
7: La Noire 4,5% (Porter)
8: La Rouge 6,5% (Nog een American Pale Ale, maar amber kleurig)
9: Prairial 4,5% (Pale Ale)
10: La Triple 9% (Tripel)


De laatste heb ik dus ooit eens gedronken, het is een troebel amberkleurig bier met een smaak van sinaasappel, mandarijn en citrusvruchten. Ook zijn er tonen van karamel waarneembaar, al met al heeft dit bier een Amerikaans karakter in plaats van een Belgisch karakter ondanks dat het een tripel is. Ook in de Dordogne vakantiestreek zijn leuke bieren te vinden en volgend jaar weer een Frans bierverhaal.Een filmpje van de brouwerij, wel in net Frans dat dan weer wel. Maar het spreekt voor zichzelf.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts