3de Bier Verhaal van September: Burton Bridge Bramble Stout - Engeland

Burton Bridge Bramble Stout


Nu part IV over Burton-on-Trent de overige brouwerijen van dit stadje. De Britse brouwhoofdstad had eindjaren 70 nog maar 2 brouwerijen over Bass en Marston, maar vanaf de jaren 80 kwam er langzaam meer bij. Om te beginnen in 1982 met brouwerij Burton Bridge vernoemd nog al logisch naar de brug die naast de brouwerij ligt, overigens op die plek zijn er al 2000 jaar bruggen aanwezig. Bij deze brouwerij zit er ook een pub aanvast, dit gebouw stamt uit eind 17de eeuw waar men de bieren kan proeven.


Er worden bieren gebrouwen op vat (cask) en op fles. Op vat worden er voor het hele jaar 18 bieren gebrouwen en 5 op fles, en dan nog maar te zwijgen over de seizoensbieren. Zie website voor alle bieren en informatie http://www.burtonbridgebrewery.co.uk/, let op de licht chaotische afbeeldingen van de etiketten en taplogo’s. Aangezien ik onlangs een bezoek aan de brouwpub heb gebracht behandel ik wat ik het de lekkerste vond aldaar, namelijk de Burton Bridge Bramble Stout.


Dit is een bier van het Stout-type en is 5%, de kleur is pikzwart en de smaak is droogbitter met een fruitige toets. Er zijn tonen van geroosterd mout en chocolade. Bramble betekent braam en dat geeft het bier het fruitige door de toegevoegde bramensap. Dan zijn er nog meer brouwerijen in de stad en zal kort toelichten.


1ste: Tower bestaat sinds 2001 en brouwt zijn bier op vat (cask).

2de: Burton Old Cottage bestaat sinds 2000 ook hier brouwen ze alleen op vat en is te proeven in eigen pub.


3: Black Hole bestaat sinds 2007 brouwt vatbieren met een ruimte thema.
http://www.blackholebrewery.co.uk/index.htm
4: Gates een nieuwkomer sinds 2011 en ook alleen bier op vat.
Geen site maar wel een nogal kaal bieretiket of zoiets.


5: Septimus Spyder Small Beer hier maken ze voornamelijk alcoholvrij “Root Beer” maar er is ook echt bier.En misschien zijn er of komen er nog meer brouwerijen in dit plaatsje er nog bij, wil je ze proeven zal je wel die richting op moeten. Volgende keer iets met Bokbier want dan zitten we met ze allen weer in de herfst. En hier een filmpje over Burton upon Trent.
Reacties

Populaire posts