Bier+Randzaken = Corona Familiar - Mexico

Corona Familiar


Het vijfde bierverhaal als het Nederlands Elftal een vriendschappelijk wedstrijd moet spelen of het nu uit of thuis dat maakt niet uit, maar het voetbal wordt toch (grotendeels) genegeerd. Mexico is de tegenstander en laat ik dit keer de andere Corona's behandelen, het bier en niet het akelige virus. We zijn allemaal wel bekend met Corona Extra en die heb ik al eens behandeld plus Corona Light, klik op link naar het verhaal over het Corona Extra Bierverhaal. Nou het zijn niet de spannendste bieren ter wereld maar wel erg herkenbaar met de gebrandschilderde witte flessen.


Nu komt de rest van de Corona familie en verwacht niet veel van de smaken, maar handig voor het geval als je ooit in Mexico bent of een aanpalend Noord-Amerikaans land en zin heb in een andere soort Corona.


Corona Cero is een alcoholvrij bier en Cero betekent in het Spaans "nul". Normaal doe ik geen alcoholvrij bier en voor deze keer maak ik een uitzondering omdat het blikje er mooi uitziet. Dus het is 0,0% en de kleur is helder goud, de smaak komt in de buurt van vloeibaar zoete maïs wat probeert op een bier te lijken.




Dan zijn we beland bij het merk Corona Refresca en deze komen in drie varianten namelijk Coconut Lime, Guava Lime en Passionfruit Lime. Dus de limoen voort de boventoon en dat er respectievelijk per merk kokosnoot, guave en passievrucht waarneembaar is. De met kokosnoot ziet er troebel witgrijs uit, de guave ziet er troebel roze uit en tenslotte de passievrucht is troebel geel. Het alcoholpercentage is 4,5% en de smaak is mierzoet. Een abominate voor de één en ander kan met dit spul mee weglopen.



Corona Extra (3.2%) dit is de lichtere variant voor de Zweedse markt door strenge alcoholwetten om bier te mogen verkopen in de supermarkt. Dan krijg je bieren met een wat lager alcoholpercentage en ook hebben Heineken, Carlsberg, Stella Artois en vele andere merken er last van. Het alcoholpercentage zie je links midden op de foto hierboven en het bier smaakt een tikkeltje minder dan de reguliere Corona Extra. Voor de rest ziet het er hetzelfde uit, een goudkleurig bier in een transparante fles.



Corona Ligera heeft ook een alcoholpercentage van 3,2% en toch is dit bier toch wat anders dan de gecastreerde Corona Extra voor de Zweedse Markt. Ligera betekent "licht" in het Spaans en moet als "Light" worden gelezen. Deze Corona smaakt nog wateriger dan het origineel en is bedoeld voor de hete Australische markt om daar de dorst te lessen. Met minder alcohol kan er meer gedronken worden.



Corona Ligera (1,8%) is er voor de Mexicaanse markt en bedoeld om de dorst te lessen na een zware dag werken om niet gelijk dronken te worden. Behalve dat het verkocht wordt in blikjes van 335 ml zit het laag-alcoholische bier ook in behoorlijke fles van 1,2 ltr. Maar in ieder geval het is iets beter van de Corona Cero maar vele malen minder dan de reguliere Corona Extra.



Corona Premier is ook een lightbier of ze er niet genoeg hebben. De Corona Light die ik heb behandeld in eerder verhaal over Corona Extra zie de link in het begin van het verhaal, heeft een alcoholpercentage van 3,4% en de Premier is 4% zwaar. Maar qua calorieën heeft de Light er 99 en Premier 90. Met de koolhydraten heeft de Light er 5.6 en de Premier is teruggebracht tot 2. Let wel op met lightbier drink er eentje voor optimaal effect anders kan je gewoon ewoon bier drinken. De Premier smaakt ietsjes minder dan de gewone Corona Extra en ze zullen de gewone Corona Light vervangen door deze of de Premier gaat Light heten.



Corona Capital heeft te maken met een muziekfestival in Mexico-Stad met dezelfde naam. Het design op het blikje komt van de festivalposter met een langspeelplaat die als zon boven de horizon rijst. Speciaal gebrouwen voor het festival en bij brouwerij Modelo, waar Corona van is, doen ze iets uitzonderlijk met Corona Capital. Er wordt een beetje met rogge gebrouwen wat voor deze brouwerij erg spannend is. Het bier heeft een alcoholpercentage van 5% en de kleur is goudkleurig en smaakt iets voller dan de gewone Corona Extra.



Corona Familiar en ziet er niet zo goedkoop uit als de Corona Extra met zijn transparante fles waar men mee op moet passen dat er geen licht op schijnt, dat kan de smaak van het bier aantaste wat ook geldt voor een groene fles. Bruine flessen hebben dit probleem niet. Corona Familiar is er voor bedoeld om samen met familie tijdens speciale gelegenheden te drinken, Familiar is Spaans voor "familie". Het ziet het er zelfde uit als de Extra maar het alcoholpercentage is 6%. De smaak is iets beter en er is zelfs een bittertje aanwezig en iets meer tonen van citroen, wat handig is want dan hoeft er geen citroen of limoen in de flessenhals.


Zo er is meer dan Corona Extra om te ontdekken als zijn die stukken minder maar er zij twee uitzonderingen. Volgt nog een filmpje.



Reacties

Populaire posts